Sinterklaas: met het gezin en op school

Beste inwoners,

In de Moerdijkse Bode van vorige week heeft burgemeester Klijs u al verzocht om oplettendheid rondom het Sinterklaasfeest. Inmiddels is landelijk en regionaal de oproep gedaan om Sinterklaas dit jaar met het eigen gezin en in schoolverband te vieren. Natuurlijk zijn livestream bijeenkomsten mogelijk.

We leven in bijzondere tijden, waarin maatregelen worden verzwaard en versoepeld. Het doel van deze maatregelen hoef ik niemand toe te lichten. We moeten onverminderd ons best blijven doen om het aantal coronabesmettingen te beperken. Helaas hebben we gezien dat ook in onze gemeente de cijfers zomaar explosief kunnen stijgen. Ondanks het feit dat de noodverordening het ontvangen van visite (max. 2 personen) niet helemaal onmogelijk maakt, adviseer ik u wel goed na te denken hoe u hiermee wilt omgaan. We ontvangen namelijk signalen dat Sinterklaasbezoeken nog steeds bij mensen thuis plaatsvinden. Ten eerste kun je jezelf de vraag stellen hoe dit te rijmen is met het Sinterklaasjournaal, want Sinterklaas houdt zich immers streng aan alle regels. En ten tweede is het goed om je jezelf af te vragen of je huisbezoek (dat per dag tientallen adressen aandoet) wil ontvangen. De overdracht wordt hier namelijk enorm mee in de hand gewerkt.

Ik vraag u allen om gepaste terughoudendheid rondom het Sinterklaasfeest. Laten we het dit jaar in huiselijke kring vieren, zodat we volgend jaar weer met zijn allen het feest als vanouds kunnen vieren.

Ik reken op uw steun.

Eef Schoneveld

Loco-burgemeester