krantenartikelen

Sinterklaas ‘vliegt’ door de regio

door onze correspondenten. maandag 17 november 2008

De drukste tijd van het jaar is voor Sinterklaas afgelopen weekeinde begonnen. Hij gaat op toernee langs veel dorpen en steden in de regio. Hier wordt hij verwelkomd in Zevenbergen. foto Gerard vanOfferen/het fotoburo


ZEVENBERGEN; – Nog maar net aangekomen vanuit het verre Spanje heeft Sinterklaas al weer tijd gevonden om veel dorpen en stadjes in de gemeente te bezoeken.

In Zevenbergen kwam Sinterklaas voor de tweede keer aan bij de kop van de Roode Vaart. Een prima locatie met goed zicht voor de vele honderden kinderen en hun familie. Opvallend daarbij is dat steeds meer kinderen van buiten het suikerstadje naar de intocht komen, waardoor de regiofunctie van Zevenbergen opnieuw benadrukt wordt. Welkom geheten door wethouder Wil Vissers en meneer Michel kon de goedheilig man met eigen ogen aanschouwen hoe druk het was. Overigens maakt de Sint zich wel zorgen over het aanleggen van een brug over de Roode Vaart. “Dat zou de aankomst in de toekomst in gevaar brengen”, aldus de verontruste Sint. Na de vlot verlopen rondrit door het centrum puilde sporthal de Borgh bijna uit zijn voegen bij de receptie van de Sint.